Papendal Kick-off 2014


Kick-off bijeenkomst Alpe d’ Huzes 2014.

Wat een dag vandaag.
Een dag van Inspiratie
Een dag met een lach en traan
Een dag om niet snel te vergeten.

Vandaag was de kick-off bijeenkomst van Alpe d’ Huzes 2014. Dat staat garant voor stress.
We willen natuurlijk als team vrijwilligercoördinatie zoveel mogelijk taken wegplannen om de koersweek goed te laten verlopen.

Daarnaast was er ook tijd voor de bijeenkomst van de maatschappelijke stagiaires.
Vorig jaar als idee ontstaan en nu uitgewerkt tot een echt plan door Saskia
Wat een speciale bijeenkomst was dat:
Eerst het verhaal van Wouter 35 jaar uitgezaaide slokdarmkanker met een levensverwachting kleiner dan een jaar (lees zijn hele verhaal op: http://www.caringbridge.org/visit/wouterverhaar).
Daarna de verhalen van de kinderen die meegaan op een maatschappelijke stage. Er zijn ouders die vinden dat Alpe d’ Huzes gewoon bij de opvoeding hoort.
Sommige kinderen zijn daar omdat ze op deze leeftijd al hun vader, moeder, broer moeten missen omdat deze overleden is aan kanker. Oneerlijk op 13-jarige leeftijd zonder vader of moeder door het leven gaan, ik zou het mij niet kunnen voorstellen.

Het verhaal van Wouter heeft mij ook aan het denken gezet.
Vaak vergeten we te genieten van het leven omdat we ons druk maken om baan, sport of andere dingen.
We zijn daarnaast altijd in de weer met onze smartphone want we willen voor iedereen bereikbaar zijn en overal op reageren daarom vergeten we vaak het mooie weer bijvoorbeeld.
Wouter heeft mij ook geïnspireerd om mij volgend jaar in te schrijven voor de Alpe d’ Huzes 2015. Dan zal ik beneden om 04:30 aan de start zijn en naar boven fietsen gewoon omdat er niemand meer dood mag gaan aan kanker.
Donderdag 4 juni 2015 staat dus met hoofdletters in mijn agenda.
Na 3 jaar als vrijwilliger ga ik volgend jaar als deelnemer en vrijwilliger aan de slag. Tussendoor ga ik niet vergeten te genieten van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *